søndag, november 04, 2007

Lidt nostalgi har vi vel alle brug for .....

Billedet her er et af de billeder jeg holder meget af! Min far der sidder og læser historie for en lidt små-nusset pige - der dog har pyntet sig lidt med en flot hals-kæde!

( Pyntesyg har jeg åbenbart været lige fra jeg var lille!)

Vi kaldte det at holde "mørkning". Det var tiden , hvor det ikke helt var nødvendigt at tænde lys - men dagen var alligevel forbi. Billedet er taget i et sommerhus på Rømø hvor vi tilbragte sommeren da jeg var barn.


Min far var en meget karismatisk mand.

Og han elskede at fortælle historier. På "vores" gade var der et stakit/rækværk der lige havde højden til at vi børn kunne sidde på rad og række, og midt i blandt os sad min far ofte og fortalte historier som han selv digtede.

Af og til kom det pænere borgerskab på aftentur gående forbi og jeg husker en aften, hvor et ægtepar kom gående og hvor fruen udbryder: Nåh, det er nok byens ungdom der sidder her! Hvorefter min far rejste sig op, bukkede og sagde: Åh, tusind tak skal De have :-) Hun havde vist ikke lige set der sad en mand i sin bedste alder!

Men historie-fortæller det var han.

Da han var blevet alene tilbragte han tit vinter- eller efterårsferien hos os, og så havde han medbragt en hel kasse med bøger han havde lånt på biblioteket - der skulle læses højt for vores børn. Og jeg husker et år han havde lånt Brdr. Grimms eventyr hvor bibliotekaren havde mindet ham om at de var lidt uhyggelige - "Jeg er jo ikke helt idiot" var hans kommentar - han skulle nok få fortalt eventyrene så børnene forstod dem uden at blive bange.

Dengang forstod jeg ikke hvor stor en gave det var at have sådan en far - den slags forstår man først langt senere. For mit vedkommende alt for sent.......

Han er een af dem der vil blive skrevet mere om i det her forum! Der gemmer sig nemlig mange rigtig gode historier om ham ......

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dejligt indlæg fr. koch og dejligt billede. Vil glæde mig til de kommende indlæg om far.

Dengang jeg gik i skole, var der tvivl om jeg kunne klare at gå i 1. real el. om jeg skulle fortsætte i 8. klasse. Jeg lavede prøven elendig, for jeg ville i 8. klasse, det skulle mine veninder. Men der blev holdt et forældremøde på skolen for tvivlerne, og min far var med. Skoleinspektøren kom på et tidspunkt hen til mig - i en pause - og spurgte om, hvorfor jeg havde taget min storebror med og ikke en af mine forældre. Min far har altid lignet en stor knægt og gør det fortsat ;o)
Dette i relation til "byens ungdom".

kokken sagde ...

Gad nok vide hvad vores egne unger siger om os om 20-30 år! Tak for historien Inger!

et cetera sagde ...

Dejlig historie - dejligt billede - og en dejlig far. Din kærlighed til ham formidles så ægte og varmt, Fr. Koch - jeg vil glæde mig meget til videre indlæg af denne slags :-)

Anonym sagde ...

Jeg vil glæde mig til at høre mere om din far, fru Koch. Og hvor har du dog ret i, at det er en lykke at have haft en far, der var fuld af historier. Den glæde har jeg også haft - men min far lever dog stadig.

kokken sagde ...

Madame: Ja, det er en dejlig ballast at tage med sig ud i livet! Glæd dig sammen med din far alt det du kan!

Lene sagde ...

Rigtig rart at læse, fru koch, og jeg vil også glæde mig til videre fortælling :-)

Lotte sagde ...

Det var dog et dejligt indlæg, som gør helt varm i maven.
Jeg glæder mig også til at læse mere om din far.

kokken sagde ...

Ja, glæd jer bare der venter masser af sjove historier vil jeg tro! Tak for jeres hilsner!

Tina - omme i London sagde ...

Jeg glaeder mig til at hoere mere om din far. Saadan en karl burde det vaere en menneskeret at have i ens liv!

kokken sagde ...

Tina du har fuldstændig ret. Problemet er ofte at man har det - men ser det ikke før langt senere! Men ikke desto mindre er det dejlige minder som kan tages frem efter behov!