lørdag, april 05, 2008

Åhhhh, at være campist ....

Jeg camperer ikke (længere), men når jeg ser det her:Ja, så vælter der ting frem oppe i hovedet om campingvogn, fjorden og dejlige timer på en campingplads.


Jeg er vokset op med en far der var livs-nyder og lidt spejder og han kunne lide at være afsted på spejder-manér.
Et af de første minder der dukker op i mit hovede er et spids-telt der bliver slået op lige ud til Åbenrå Fjord.
Mælkeflasker i en snor i en bæk, og sikkert også kolde bajere.

Lyden af mor og far der sidder udenfor teltet og hyggesnakker med deres venner, mens jeg ligger inde i teltet og falder i søvn, til "musikken" af deres stemmer.

Kyllinger der bliver stegt over bål - bliver tabt i sandet - og senere skyllet ude i vandet.
I det vand hvor vi også med net har fanget masser af rejer om eftermiddagen.
Så menuen kunne stå på fjord-rejer. Mmmmm.

Gå-ture lige rundt om pynten hvor der sejlede en færge til Barsøe og hvor der var en "beværtning" hvor vi unger kunne få en is, mens far og hans venner fik en kold øl og mor og de andre "damer" fik en kop kaffe.

Lige præcis det sted hvor jeg fik lært at svømme på den meste brutale måde. En af min fars venner smed mig i vandet, lige der hvor færgen lagde til, for nu mente han vist det var det rene pjat - det dér med at jeg ikke kunne svømme.
Og det skal jeg da lige love for at jeg fik lært.

Den dag idag kan jeg se stolperne med søgræsset der flagrede om hovedet på mig og mærke hvordan jeg kæmpede for at komme op til overfladen.

Hvor min far ganske vist stod klar til "at tage imod". Ak ja, der er mange måde at lære svømning på, men denne kan jeg sige er ikke særlige anbefalingsværdig.

Senere blev vore camping-ture lidt mere civiliserede, idet mine forældre anskaffede sig campingvogn. Der stod "fast" det samme sted hver sommer.
Jeg husker endnu da jeg gik i skole og fik skemaet for det nye skoleår.
Jeg er jo så gammel at jeg også har gået i skole om lørdagen, og det første jeg kiggede efter, var hvornår jeg fik fri om lørdagen. Jeg vidste nemlig godt at det var noget,min far især var meget interesseret i for "vi skulle jo på camping"!
At vi så aldrig tog længere væk end at han kunne køre hjem for at hente sin post og komme på sit eget toilet, ja det er jo ret sjovt at tænke på.

Ak, ja at se en campingvogn på en campingplads - det er for mig meget mere end det - det er simpelthen nostalgi så det batter!

Konflikt og konfliktstil........

Jah, det kan man vist godt kalde et par svære størrelser.

Jeg har været på kursus i begge dele - og jeg har da fået en hel del med mig hjem. Ingen tvivl om det.
Det skal måske lige nævnes at fredagen blev brugt på anerkendende kommunikation og det synes jeg til gengæld var lidt nemmere.
Konflikt-styring og konflikt-stil synes jeg til gengæld er rigtig, rigtig svært. Og man går af og til også tæt på. Vi havde flere øvelser, hvor man skulle arbejde i grupper og finde ud af hvor gode vi hver især var til at løse konflikter, når de opstod.
Det kunne være en konflikt barn/voksen, barn/barn eller endnu sværere voksen/voksen.

Jeg har selv på et tispunkt haft en konflikt med en kollega, der var rigtig, rigtig svær at håndtere.
Ja, så svær så jeg på et tidspunkt tænkte, at det sikkert havde være nemmere hvis den ene af os havde været et barn, for så var konflikten nok blevet stoppet af en anden "voksen"!

Det gjorde den så ikke i dette tilfælde og på et tidspunkt følte jeg mig faktisk trængt rimelig meget op i en krog.
Dette hændelsesforløb ligger langt tilbage, men det blev vendt i mit hovede på kurset og der var ting jeg først nu kunne forstå. Så man kan jo sige at jeg har fået noget med mig hjem.

Som et ekstra plus har jeg arbejdet sammen med kolleger, jeg ikke ser ret meget til i hverdagen og det har været rigtig hyggeligt.
På en skole går lærerne som bekendt hjem sådan lige over middag og det er jo dér vi i SFO'en kommer på banen.
Så det er jo ikke meget vi alle er på banen på samme tid. Det har vi været her i week-enden og det tror jeg lover godt for fremtiden. Og det lover godt for det vi alle brænder for: Børnene!

Nu er det så blevet tid til at få lidt vin i glasset og hygge mig sammen med ham I ved :-)

fredag, april 04, 2008

Pilfingre straffes hårdt i blogland ....

Er lige hjemme for at vende inden jeg tager afsted igen. Er på pædagogisk week-end ca. ½ times kørsel herfra, men har valgt at overnatte herhjemme.

Så havde jeg også mulighed for at trøste "ham pilfingeren" der idag kom til at slette sin blog, bare lige sådan!

Men jeg tror da faktisk, at han har nydt at der har været op til flere kvinder der har savnet ham herude i blog-land.

At han så langt om længe kom igang med den der side i Wordpress som han har snakket om så længe, ja det kan man vel egentlig kun kalde for en side-gevinst!

God week-end til jer der kigger med :-)

Henrys blog er væk ........

Jeg har måttet ty til fruens blog - idet vi egen blog er pist væk ! Jeg har det med at trykke på alle knapper lidt for tit og lidt for hurtigt! Det er i hvert fald ikke altid jeg ved hvad konsekvensen er ! Så da jeg ville rette på goggle-account kom jeg åbenbart til at slette den og dermed også min blog. Heldigvis er det kun "HenryMening" der er forsvundet - ikke henrys mening. Derfor er der oprettet en ny og midlertidig, fordi jeg vil fortsætte med wordpress. Nu er der ingen vej tilbage.
Ny blogspot : http://koch-diget8@blogspot.com

wordpress : http://henrykoch.dk

Henry

torsdag, april 03, 2008

Drømmen der blev til virkelighed ....

På et tidspunkt lige inden nytår, spurgte jeg min søn om han havde ønsker for det nye år. Svaret var: At min lille familie er sund og rask og at vores drøm om ,at det hus vi gerne vil bygge bliver til noget!

Og det blev det så! I går var "ingeniøren" , nærmere bestemt hans far inviteret til afleveringsforretning, for nu er huset fiks og færdigt.


Det har nærmest taget no-time for der var rejsegilde i uge 7, og alt er bare så perfekt så det er ikke fordi at det ikke er kvalitetsarbejde.

Når manden i huset her siger flot arbejde Hjem AS, ja så er det fordi at det er flot arbejde.

Hvor er det spændende for de unge mennesker, at skulle bo i deres flotte nye hus og de har vel nok fortjent det hele!

tirsdag, april 01, 2008

Mobilens nye hjem .....

.... ja igen idag skal der produceres nye hjem til mor og fars mobiltelefon!Og det sjove er at inden man får set sig om har Game-boyen også fået et nyt sted at bo. Og tiden går jo så fint, og børnene får ting med hjem som de er stolte af!

Det er ikke det værste job der findes .........

Manden på gulvet!

Ja, ham er jeg gift med..... altid skal tingene foregå på gulvet. Uanset om vi taler Festival i Janusbygningen, sønnens bygge-projekt eller andet.

Altid skal den mand ned på gulvet .........

Før i tiden kunne han ligge på gulvet en hel aften og se en film........

Hans søn psykologen kunne sikkert få en masse ud af det - men jeg tror ikke vi har lyst til at vide det :-)

God dag til jer der kigger med .....

søndag, marts 30, 2008

En dejlig dag, med dejlige unger .....

Der gemmer sig så mange skatte langs med vandet, og nogle af dem er blevet samlet op idag!
Disse to unger kan finde ting som vi andre ikke engang kunne opdage med en lup......


Da vi ikke havde husket en pose til at gemme skattene i, ja så måtte vi bruge Andreas' hat!

Tror I at den ligger i Morfars bil, sådan ca. een times kørsel væk fra ungerne. Nåh, jamen det har I da fuldstændig ret i.

Gad nok vide hvornår de opdager at alle skattene er kommet med til vestjylland!!!!

Ak ja, der findes både store og små dramaer .............