fredag, juni 29, 2007

Jeg tæller ned .....

Denne fantastiske dreng kan snart vente sig et besøg.

I morgen kommer nemlig hans "flyvende" farmor og farfar for at passe ham og hans lillesøster.

Og det er jo noget man kun kan glæde sig til - og det gør jeg så.

Men for at der nu skal være nogle der bliver grønne i hovederne af misundelse, så kan jeg da lige i parantes nævne at vi sørme tager en tur i IKEA inden vi runder familien. Skal du have noget med :o))

Noget har da overlevet stormen

Ja det har f.eks. min fine og sarte clematis med de yndigste blomster og den dejligste farve.

Kunne det være tobaksplantens skyld den har jo blandet sig rigtig meget med det fine og sarte og måske er det den der har sørget for stabiliteten.... I så fald kan jeg kun sige tak ...


Lige præcis denne clematis har nemlig været med os helt fra starten da vi byggede hus for snart mange år siden og den skulle gerne blive lidt endnu.

Fredag kom frisk ... jeg er så klar

De ved slet ikke at de er igang med at dyrke motion.


Så blev det fredag og som altid fredag starter jeg klokken 9 med 30 friske førskole-børn der er vilde med at have sang og musik.

Gamle sanglege er der også på programmet. Hvem husker ikke rijts,rajts fillijongonggong eller noet. Jeg gør!

Og det gør ungerne også nu og det sjove er at de synes det er hyleskægt. Og jeg synes at jeg er med til at formidle et stykke kulturarv der nødig skulle gå i glemmebogen.
I dag er sidste gang vi har førskolebørnene alene, skolen holder ferie fra i dag og mandag er der både store og små i SFO og da er programmet noget helt andet :-)

torsdag, juni 28, 2007

Sommeren er gået i fisk

Ja hvis man skal tro på de prognoser der er fremme i radio og avis her til morgen - så er sommeren simpelthen gået i fisk ....

Og som altid skal vi jo være i Danmark når det er sommer, så det er jo triste udsigter. Der er endda en vejr-specialist der udtaler sig om at det kan vare i hele seks uger det vejr vi har lige nu.

Sådan noget synes jeg faktisk at man godt kan holde for sig selv - hvis det er rigtigt så finder vi jo ud af det. Men at ødelægge ens humør fra morgenen af synes jeg er lige groft nok.

En morgenvandring i haven viser ikke de store skader. Meget er væltet omkuld i bedene og mit lille æbletræ er blevet skæv ovenpå dagens og nattens strabadser - men mon ikke vi får den rettet op igen.

Som altid ligesom hos os mennesker skal der lige lidt tid til inden man er på ret køl igen - men med lidt hjælp - mon så ikke det går :-)

Og der er stadig gode hjørner der (næsten) ligner sig selv.

onsdag, juni 27, 2007

Uvejr vil jeg kalde det ...

I dag har vi det mest skrækkelige vejr med virkelig stormvejr. Indimellem kan man næsten frygte at nogle af træerne må bukke under for presset. Så er det godt at huske på at de har oplevet den slags vejr før. Og har klaret den.

Det er næsten ligesom mennesker i min alder. Vi har også været under pres af og til - men så er det godt at vide at vi plejer at klare den.

Men uvejr det har vi her hos os. Godt vi ikke har ferie lige nu !!!

tirsdag, juni 26, 2007

Det lugter af penge

Uha det kan lugte rigtig, rigtig fælt i Esbjerg af fisk ..... esbjergenserne kan nu faktisk rigtig godt lide lugten for de siger at "det lugter af penge" og det gjorde det vel også i gamle dage. Nu om dage er det så som så med både fiskelugt og penge i byen.

I dag var jeg en tur i Esbjerg fordi jeg havde ærinde der fra morgenstunden. Tidligere ville jeg måske nok lige have dasket lidt rundt indtil det var tid for den aftale jeg havde. Men idag kiggede jeg mig lidt omkring - og fik øje på smukke bygninger på min vej.

England er jo lige omme i baghaven når man bor i Esbjerg så selvfølgelig er der også Englandshuset - det kan jo ikke passe andet.

Da jeg i sin tid boede i byen var det rigtig dejligt at tage bussen ind til midtbyen en fredag når butikkerne havde længe åbent og min mand kunne passe børnene.

Penge havde jeg ikke at købe for - men det var alligevel skønt bare at gå op og ned ad gaden for at se hvad der var sket af nyt i butikkerne.

Apropos fiskelugten så var den der næsten altid dengang, og vasketøj ude i guds fri natur kunne man som regel glemme alt om - med mindre man da syntes at lugten af skidtfisk var lækker - og det syntes jeg slet ikke - den kunne give mig kvalme. Penge eller ej!


Men - Esbjerg er stadig et besøg værd. Jeg kan godt lide at tage en tur op og ned ad gaden stadigvæk ..........

I mit næste liv .....

Skulle jeg være så heldig at få et næste liv vil jeg da rigtig gerne arbejde med børn igen ....

men lad mig blive genfødt som blæksprutte og meget gerne bare en lille smule døv !

Til den tid er der måske heller ikke 120 børn samlet det samme sted .......

mandag, juni 25, 2007

Så blev det mandag ......

Men i tankerne er det stadig week-end og jeg er på Fyn.

I en have ud til skov og marker som man ovenikøbet kan se indefra stuen hvis vejret ikke er til at være ude i.

Jo der er dejligt og vi har haft det dejligt .....

søndag, juni 24, 2007

Hvor var vi heldige, vores venner er farmor og farfar

Vi fik lov til at være med til at passe Victoria og vi kan kun sige fornøjelsen var helt på vores side ..... mere lækker unge skal man da lede længe efter hvis jeg må have lov at sige min mening.....

Og vejret var med os og Victoria nød at tulle rundt i haven og hygge sig med dukken og haven .... ja billederne taler da vist for sig selv ....


Her er simpelthen lækkert at være uanset hvor du vender blikket hen .....
Gisp er jeg blevet væk .....

Nej, nej. du er bare på besøg hos Troels og Ingelise .....


Åh at være en jyde

Åhh at være en jyde og så være konverteret til at være fynbo .. det kræver sin kvinde. Ikke desto mindre har hun skabt et lille paradis på Fyn og hun har virkelig formået at lave mirakler...

Jeg kender mange der er eksperter i at klippe i papir og karton men hende her .. se lige hvad hun kan:


Ja hendes have er simpelthen et paradis på Fyn ....
Om vi fik dessert ....

Ja det tror jeg nok .. hjemmebagt marengsbund og lækre hindbær og mango med fløde og dessertvin ... mmm...... ovenpå den lækre hovedret med masser af grønt og kalkun fordi vi så frygtelig gerne vil holde den slanke linie og fordi vi så frygtelig gerne vil have den der gode vin til maden og så må man jo et eller andet sted kompensere for kalorierne .....


Mmmmm. rygeostsalat

Ja om ikke rygeostsalaten ventede og hvem kan lave den som vores værtinde .... som afslutning på en lækker frokost er det det bedste man kan få ....