tirsdag, juni 26, 2007

Det lugter af penge

Uha det kan lugte rigtig, rigtig fælt i Esbjerg af fisk ..... esbjergenserne kan nu faktisk rigtig godt lide lugten for de siger at "det lugter af penge" og det gjorde det vel også i gamle dage. Nu om dage er det så som så med både fiskelugt og penge i byen.

I dag var jeg en tur i Esbjerg fordi jeg havde ærinde der fra morgenstunden. Tidligere ville jeg måske nok lige have dasket lidt rundt indtil det var tid for den aftale jeg havde. Men idag kiggede jeg mig lidt omkring - og fik øje på smukke bygninger på min vej.

England er jo lige omme i baghaven når man bor i Esbjerg så selvfølgelig er der også Englandshuset - det kan jo ikke passe andet.

Da jeg i sin tid boede i byen var det rigtig dejligt at tage bussen ind til midtbyen en fredag når butikkerne havde længe åbent og min mand kunne passe børnene.

Penge havde jeg ikke at købe for - men det var alligevel skønt bare at gå op og ned ad gaden for at se hvad der var sket af nyt i butikkerne.

Apropos fiskelugten så var den der næsten altid dengang, og vasketøj ude i guds fri natur kunne man som regel glemme alt om - med mindre man da syntes at lugten af skidtfisk var lækker - og det syntes jeg slet ikke - den kunne give mig kvalme. Penge eller ej!


Men - Esbjerg er stadig et besøg værd. Jeg kan godt lide at tage en tur op og ned ad gaden stadigvæk ..........

2 kommentarer:

Tina - omme i London sagde ...

SUK, hvor jeg glaeder mig til et smut til DK i August. Monstro ikke vi kommer via Esbjerg? (",)

kokken sagde ...

Hej Tina - hvis du sejler til DK vil jeg sige det bliver svært at undgå .... og forresten velkommen her hos mig