lørdag, november 10, 2007

En opgave venter ....

Ja idag må jeg igang!

Da jeg startede op med mit teater-projekt bestilte jeg rollehefter til et stykke der efter sigende havde 15 roller.

Det viser sig nu at der kun er sådan ca. 8-10 roller incl. statister.

Så i dag bliver opgaven at skrive stykket om og få lavet nogle flere personer og dermed replikker så alle føler at de gør en forskel.

Er det ULOVLIGT ! Nåh for sytten da ...... det vidste jeg godt nok ikke ;-)

God week-end til jer derude! Nu skal der digtes skal der .......

fredag, november 09, 2007

Vendt på en talllerken !

Ja, igår balancerede jeg lige ude på kanten til en vinterderpession, og nu er alting vendt om. Nej jeg ved godt at en vinterdepression er langt værre end den følelse jeg har i maven, når det er vinter, men jeg bliver trist når det er mørkt og øv.

Men se så hvad der ventede mig til børneteater igår:


Et fantastisk kort fra mine "bøvlede" piger!

Hvem kan stå for det? Ikke jeg. Humøret er steget en del streger på mit humør-barometer, skal jeg da lige love for. Jeg skal aldrig, aldrig igen kalde dem for møg-unger ;-)


Tror jeg!!!!!

Sådan kan en dag ende helt anderledes end man havde regnet med! Og for at glæderne ikke skulle stoppe der, måtte jeg så ovenikøbet konstatere at een af mine søde blog-veninder var kommet på banen igen. Velkommen tilbage sister! Du har været savnet!

torsdag, november 08, 2007

Føj hvor jeg hader det ....

.... når det er mørkt hele tiden. Morgen middag og aften - sådan ca.

.. sådan er det idag her hos os. Og så er det da godt at der venter et job hvor man kan sætte sig i et værksted og knytte en nøglering eller to. Og så bagefter spille lidt børneteater og det var så den dag!

onsdag, november 07, 2007

Jeg elsker min avis!

Ja, intet mindre. Den er leveringsdygtig i indlæg, der får mig til at tude indimellem, blive rasende eller skraldgrine!

Senest et indlæg om en dame i Esbjerg der har et meget specielt livsindhold - for det vil jeg tillade mig at kalde det.

Hun går ganske enkelt rundt i butikkerne, for at finde varer hvor sidste salgsdato er overskredet! Og hun kender skam reglerne: For hver ting hun finder skal hun have een ting gratis.

Nu skal jeg ikke nævne navne på de forretninger der er nævnt i avisen, men jeg kan da fortælle at i een forretning fandt hun ikke mindre end 30 ting hvor datoen var overskredet.

Nåh, men senest havde hun så været i en forretning hvor hun fandt 3 ting der var for gamle. Og da fruen kender reglerne bad hun ekspedienten om 3 gratis ting! Det var de nu ikke helt enige om, men han hev da en pose guldkarameller ned af hylden som tak for hjælpen.

Og så kommer det morsomme: Da hun kommer hjem og får nærstuderet posen med guldkarameller må hun konstatere at sidste salgsdato er overskredet med ca. 1 måned.

Jeg kender rigtig mange seje unge mennesker hvis yndlingsudtryk er : Så få dig dog et liv.

Men ved I hvad - det tror jeg da hun har - hun bruger det bare lidt anderledes end vi andre!

Bruger du dit liv godt? Uanset hvad ønskes du en god onsdag - og prøv om ikke der skulle være noget du kunne grine af idag - det er så sundt!

PS: Så var jeg lige forbi hos Lene efter at jeg havde skrevet dette indlæg.Se lige hvad hun skriver her.

mandag, november 05, 2007

Så trist ... så trist

Jeg ved at der i dag vil blive flaget på halv på skolen.

En dreng på kun 10 år er død ved en frygtelig ulykke, da han var på week-end hos sin far på Fyn.
Jeg blev allerede orienteret om det i går, men ikke igennem de officielle kanaler. Men jeg er sikker på at der idag skal sættes ind med skolens "sorg-program" overfor klassekamerater osv.

Vi voksne måtte hele dagen igår gå rundt og prøve at svare på spørgsmål fra børnene.

Velvidende at det var meget mere alvorligt end vi havde lov til at fortælle.
Velvidende at der i Odense ville blive slukket for en respirator inden ret længe.
Velvidende at der nok ville komme en officiel meddelse til alle elever på een gang i dag.

Det var rigtig hårdt, specielt når man tænker på at det er et lille samfund, hvor rigtig mange af børnene i SFO'en har tilknytning til hinanden, ja nogle af dem er tilmed i familie med hinanden på kryds og tværs.

Så der vil komme rigtig mange spørgsmål idag og der er rigtig mange kram der skal gives idag - og det vil blive rigtig, rigtig hårdt for både børn og voksne.

Hvor er det trist ...... og stakkels, stakkels familie der skal igennem en rigtig, rigtig slem tid.
Og stakkels kammerater der slet ikke kan forstå dybden af hvad det er der er sket.

Jeg kender en håndfuld drenge der vil have meget, meget svært ved at forstå at deres bedste ven ikke er her mere. Der venter os en kæmpeopgave med at få dem samlet op.

Så der skal arbejdes idag! God dag til jer derude og pas på jer selv - og hinanden!

Bog-udsalg

Ja, vi tog på bog-udsalg på vores lokale bibliotek.

Der var ikke så mange fristelser som vi havde sat næsen op efter - men fandt da en slægtsroman om en kinesisk familie...... Uhh hvor jeg glæder mig ...

... jeg kan så godt lide at læse slægtsromaner, fordi man følger den samme familie igennem flere generationer og føler ligesom at man "kender hinanden" .

Lyder det skørt? Det er det garanteret også!

Men så fandt jeg til gengæld noget til børnene, som jeg ved de vil sætte pris på!

Hver eneste gang jeg hører eller ser ham her, har jeg lyst til at synge:

"Moar - jeg vil gerne ha

du bager en kage til min nye ven

.... han hedder ........ Sigurd" :-)

Men jeg gør det ikke - man kan vel styre sig - og jeg er jo en "dame" der nærmer sig de 59 så det ville være meget upassende!

søndag, november 04, 2007

Lidt nostalgi har vi vel alle brug for .....

Billedet her er et af de billeder jeg holder meget af! Min far der sidder og læser historie for en lidt små-nusset pige - der dog har pyntet sig lidt med en flot hals-kæde!

( Pyntesyg har jeg åbenbart været lige fra jeg var lille!)

Vi kaldte det at holde "mørkning". Det var tiden , hvor det ikke helt var nødvendigt at tænde lys - men dagen var alligevel forbi. Billedet er taget i et sommerhus på Rømø hvor vi tilbragte sommeren da jeg var barn.


Min far var en meget karismatisk mand.

Og han elskede at fortælle historier. På "vores" gade var der et stakit/rækværk der lige havde højden til at vi børn kunne sidde på rad og række, og midt i blandt os sad min far ofte og fortalte historier som han selv digtede.

Af og til kom det pænere borgerskab på aftentur gående forbi og jeg husker en aften, hvor et ægtepar kom gående og hvor fruen udbryder: Nåh, det er nok byens ungdom der sidder her! Hvorefter min far rejste sig op, bukkede og sagde: Åh, tusind tak skal De have :-) Hun havde vist ikke lige set der sad en mand i sin bedste alder!

Men historie-fortæller det var han.

Da han var blevet alene tilbragte han tit vinter- eller efterårsferien hos os, og så havde han medbragt en hel kasse med bøger han havde lånt på biblioteket - der skulle læses højt for vores børn. Og jeg husker et år han havde lånt Brdr. Grimms eventyr hvor bibliotekaren havde mindet ham om at de var lidt uhyggelige - "Jeg er jo ikke helt idiot" var hans kommentar - han skulle nok få fortalt eventyrene så børnene forstod dem uden at blive bange.

Dengang forstod jeg ikke hvor stor en gave det var at have sådan en far - den slags forstår man først langt senere. For mit vedkommende alt for sent.......

Han er een af dem der vil blive skrevet mere om i det her forum! Der gemmer sig nemlig mange rigtig gode historier om ham ......