mandag, november 05, 2007

Så trist ... så trist

Jeg ved at der i dag vil blive flaget på halv på skolen.

En dreng på kun 10 år er død ved en frygtelig ulykke, da han var på week-end hos sin far på Fyn.
Jeg blev allerede orienteret om det i går, men ikke igennem de officielle kanaler. Men jeg er sikker på at der idag skal sættes ind med skolens "sorg-program" overfor klassekamerater osv.

Vi voksne måtte hele dagen igår gå rundt og prøve at svare på spørgsmål fra børnene.

Velvidende at det var meget mere alvorligt end vi havde lov til at fortælle.
Velvidende at der i Odense ville blive slukket for en respirator inden ret længe.
Velvidende at der nok ville komme en officiel meddelse til alle elever på een gang i dag.

Det var rigtig hårdt, specielt når man tænker på at det er et lille samfund, hvor rigtig mange af børnene i SFO'en har tilknytning til hinanden, ja nogle af dem er tilmed i familie med hinanden på kryds og tværs.

Så der vil komme rigtig mange spørgsmål idag og der er rigtig mange kram der skal gives idag - og det vil blive rigtig, rigtig hårdt for både børn og voksne.

Hvor er det trist ...... og stakkels, stakkels familie der skal igennem en rigtig, rigtig slem tid.
Og stakkels kammerater der slet ikke kan forstå dybden af hvad det er der er sket.

Jeg kender en håndfuld drenge der vil have meget, meget svært ved at forstå at deres bedste ven ikke er her mere. Der venter os en kæmpeopgave med at få dem samlet op.

Så der skal arbejdes idag! God dag til jer derude og pas på jer selv - og hinanden!

8 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det var dog forfærdeligt, fru Koch! Jeg håber, der vil være psykologer til at hjælpe de unge gennem den første lammende sorg. Jeg mindes selv, at en dreng i min søns parallelklasse døde i 2. G. Det var så grufuldt, var vist meningitis.

Lene sagde ...

Godt at I har en sorgplan og at der er voksne, der tør være til stede i sorgen, for det bliver hårdt, også for jer. Knus herfra.

Lotte sagde ...

Sidder med en klump i halsen.
Hvor er det godt, der trods alt bliver taget hånd om børnene, som har mistet. Selvom det bliver svært for dem, kan vi være glade for at vi ikke lever for hundrede år siden...

Anonym sagde ...

Det er det værste - når børn dør - man føler sig magtesløs. Da jeg selv fik børn, kunne jeg ikke arbejde på intensiv længere, det gjorde for ondt, når det var børn som skulle bort. URETFÆRDIGT. Håber at I alle får den hjælp I får brug for.

et cetera sagde ...

Åh nej, fr. Koch - i den slags situationer mangler jeg ord - så jeg sender et varmt knus og nogle varme tanker!

johanne sagde ...

...mangler også ord. Hvor er det forfærdeligt og så uretfærdigt. Stakkels børn og stakkels forældre.
Her venter dig helt sikkert en menneskeligt krævende opgave.

Nina sagde ...

Puha, Fru Koch, en nødvendig og meget, meget trisk del af dit arbejde, som der forhåbentlig ikke bliver brug for ret tit. Men forfærdelig sørgeligt, godt at I har en plan, selvom det på ingen måder er nemt! Gode tanker herfra.

kokken sagde ...

Tusind tak skal I have allesammen. Det har været en følelsesmæssig rigtig hård dag i dag. Der er blevet holdt en lille andagt i vores aula hvor vores præst bad en bøn og der er sunget sange og alt i alt har der været en stemning af - sorg, vemod og højtidelighed. Men der har også været børn der har "poppet" op som vi kalder det. Og det er deres måde at reagere på. Jeg har kun været ansat på skolen i 2 år men ikke desto mindre er det 3. gang jeg oplever en samling med alle elever for at mindes en afdød og det er uhyggelig svært.