lørdag, september 15, 2007

Vi tømmer hovedet ...

Ja, vi har bestemt at denne week-end er velegnet til at tømme hovedet - så det vil vi gøre.

Begge har vi haft en uge med lidt for meget om og imellem ørerne.

Der sidder nok nogen og tænker det sidste er en stærk overdrivelse - dem om det. Vi føler det sådan - så vi tager en slapper .....

God week-end!

fredag, september 14, 2007

Næsten week-end ....

Ja, så blev det fredag - dejligt.

Og morfar det heldige asen tager til Kolding fordi der er bedsteforældre-dag i Mathildes børnehave.

Tror I han vil gå glip af det, så kan I godt tro om.

Så har han aftalt med hende at når de ikke gider at være i børnehaven længere, så henter de da bare Andreas i fritteren, og så skal de rigtig HYGGE sig!

Er jeg misundelig? Ja, hvad tror I selv. Men heldigvis skal jeg da arbejde frem til kl. 16.oo så der bliver nok slet ikke tid til at tænke på det.

Hyg jer derude med hvad der nu står på jeres program idag!!!

torsdag, september 13, 2007

Jeg er med i et "Juletræs-laug"

Ja for efterhånden nogle år siden flyttede der et par pensionerede landmænd ind i et hus her på gaden. Deres søn havde overtaget deres gård.

Der hørte en del skov til gården og på det tidspunkt var der næsten hele tiden kobber- eller sølvbryllup på gaden og vi hentede gran til den store guldmedalje, for der skulle jo bindes æresporte hver gang!

Så var vi alligevel nogle der syntes det vist var ved at være for meget, og vi ville da gerne betale for det. Men nu er der jo altid brug for en ekstra hånd i landbruget/skovbruget så der blev foreslået, at gaden overtog et stykke skov der trængte til at blive ryddet op i, plantet nyt i og simpelthen bare blev taget hånd om.

Det gjorde vi så - os der bor her på vores lille gade. Vi har væltet læhegn (der senere er blevet brændt i brændeovne) vi har plantet nyt og vi har ikke mindst været i skoven med fælles madkurv og kaffekurv. Nu er det som om det hele passer sig selv eller også er det os der ikke passer det. For et ganske lille beløb vi betaler i kontingent har vi fået masser af frisk luft, motion og ikke mindst gran til jul. Og når der har været nogen af naboerne indlagt eller syge i længere tid har der været besøg med en blomst el. lign. som er betalt af juletræs-lauget :-)

At vi hygger os er der ingen tvivl om. Og hvordan kom jeg så lige i tanker om det. Jo, for i aften skal juletræs-lauget mødes i byens bålhus og grille og hygge med hinanden. Det bliver nok lidt køligt - men så tager vi vores Færø-trøjer på og gode støvler så går det nok. At det bliver hyggeligt er der ingen tvivl om!!!

Hyggelig dag også til jer derude!

onsdag, september 12, 2007

Snydt igen ....

Vågnede op til det mørkeste, triste og grå morgenvejr og tænkte øv,øv. En cykeltur fra morgenstunden gjorde det bestemt ikke bedre - koldt og blæsende var det! Og se så nu.....
... solens stråler fortrænger måske alligevel alt det grå og triste......

... snydt igen er hvad jeg er .....

Man skal høre meget .....

Ja, så kan man høre i radioen at de nye jobcentre endelig har fået styr på alt hvad der hedder opfølgende samtaler og aktivering af arbejdsløse.

Og det er de selvfølgelig meget, meget stolte af. Og som der blev sagt i udsendelsen, så har der været lidt indkøringsproblemer, men nu er alt på plads.

Så er det at tanken strejfer een: Tror de at vi er fuldstændig idioter!

Os der går rundt ude i samfundet har faktisk opdaget at der efterhånden er ved at være mangel på arbejdskraft.

Ja, det er selvfølgelig kun en tanke ... men kunne det ikke være derfor at man nu bedre kan følge med og gøre bare en lille smule gavn.

Ja, hvad ved vestjyske bønder om agurke-salat!!!!

tirsdag, september 11, 2007

Efterår

Ja, efterår det er det!

Både i kalenderen og i min egen personlige kalender.

Noget er visnet og noget trænger til at blive bundet op.

Noget af det lader sig snildt arrangere - andet er lidt mere vanskeligt.

Der har før været indlæg omkring det at have rynker - de er jo bare smukke. Men det der trænger til at blive bundet op er straks værre. Er der mon noget symbolsk i at vi her i huset bruger sort snor til at binde op med?
Men efteråret byder jo også på sol af den smukke slags - og lidt skygger er der vel altid!


Uanset hvordan jeres egen personlige kalender ser ud: Alle kan vi bidrage med noget uanset om vi er lidt visne at kigge på!

God dag til jer alle derude!

mandag, september 10, 2007

Jeg har fået en pris - uden at opdage det ...

"Schmooze Award er prisen til bloggere som ubesværet snor deres veje ud og ind af blogosfæren og efterlader venlige spor og smil og på den måde, med glæde, skaber nye venner på vejen. De indskrænker ikke deres besøg til kun at gælde de rige og succesfulde men bruger også tid på at byde nye bloggere velkomne. De er dem som drager hinanden ind i meningsfulde samtaler og de nægter at lade sig nøje med en simpel hilsen (goddag) - i hele processen lykkes det dem at skabe en følelse af nærhed og venskab".


Ja ovennævnte pris har jeg modtaget af Sister Bonde - uden at jeg faktisk har opdaget det. Tusind tak for det. Jeg er meget, meget stolt og meget rørt over at modtage den.


Nu er det så meningen at jeg skal give prisen videre til nogle andre bloggere der har fortjent at få den.
Her kommer jeg så til problemet, for alle de fantastiske bloggere jeg kender, har (naturligvis) allerede modtaget den.
Mange af de blogge jeg lige suser forbi har faktisk haft stor betydning for mig og mit liv som blogger.
Jeg er blevet inspireret til igen at lave håndarbejde, kigge på min have med andre øjne, for slet ikke at nævne fotografiens kunst! Og det ville jeg så gerne belønne med ovennævnte pris - men som sagt har disse fantastiske bloggere allerede modtaget den.

Men det handler vel egentlig også mest om at være en del af hinandens hverdag og indimellem sende kommentarer på hinandens blog.
Og det gør jeg gerne og jeg modtager kommentarer med stor glæde. Mest af alt er det jo et spørgsmål om at være med i dette fantastiske fælleskab og følge hinandens liv på godt og ondt.
Og i stedet for at uddele prisen til andre kan jeg kun sige:
Tusind, tusind tak for at jeg må kigge med i jeres hverdag på godt og på ondt alle I dejlige bloggere ... og tusind tak endnu engang til Sister Bonde!

søndag, september 09, 2007

Nyd det mens du kan ....

... ja, for mandag skulle starte med øse-pøse-regnvejr, så nyd lige det gode vejr inden det er slut.

.. det har jeg da tænkt mig at gøre. Og mandag morgen kan jo være sur nok selv om det ikke regner!

Tobakspibeplanten fyrer sig en fed ......

... eller noet! I foråret var der lidt snak frem og tilbage omkring tobakspibeplanten fordi Liselotte havde set den inde i Ålborg og havde taget et billede af den.

Nu synes jeg ligesom det er på sin plads at få fulgt op på den historie - så derfor er her lidt dokumentation på hvordan sådan en plante "næsten" kan tage magten fra enhver have-ejer.

Det er naturligvis dejligt når man har noget arkitektonisk man gerne vil have gemt væk....

... eller man ikke lige kom til Rhodos i år, ja så er man jo nødt til at lave sin egen lille taverna ...

.. og det klares ganske snildt med en enkelt eller to tobakspibeplanter. Det er hermed dokumenteret!

En gnalling fra Malling .....

.... vil jeg nu ikke kalde hende her! Det bliver nok ikke sidste gang hun går en tur på den her mark i Malling ........ ... det er de store vidder der er kendetegnende lige nu, men det ændrer sig jo (desværre) nok med tiden. Her skal der bygges og indrettes huse, anlægges haver, knyttes nye naboskaber og laves rammer om en ny hverdag for en dejlig lille familie. Og det er jo skønt at følge med i fra sidelinien.


Grinebideren og grimasse-mageren her er fantastisk i et køkken. I løbet af nul komma fem blev der lavet en skøn asparges-suppe af friske grønne asparges som blev nydt af bl.a. .....
disse to. John har endnu ikke vænnet sig til at når man har en så gunstig placering for "indianer-fjer over issen" så tager man chancen når der er et kamera i nærheden .... det kommer sikkert!


... og ham her han slægter familien gevaldigt på hvad angår grine-flip!
... så alt i alt har vi haft det rigtig godt.

Vi har snakket og diskuteret.

Vi har grint og drillet hinanden og den ældre generation har glædet sig over at være sammen.

Det sker nemlig alt for sjælden når man bor i hver sin ende af landet!

Der er blevet snakket og diskuteret ......

... og Koch-klanen blev blæst godt igennem da den nye byggegrund skulle kigges grundigt efter i sømmene. Asger var helt overbevist om at "lige præcis der er mit værelse". Tror nu nærmere det var farfar der prøvede at bilde ham ind at lige præcis de to jordknolde lå hvor hans værelse skulle være!Og dette unge par kiggede med fra sidelinien - men var klar til nogle gode diskussioner om både lokal-samfund og frivillige hjælpere når man bor i et lille samfund.

Tror egentlig de var glade for at de boede i en lidt større by, hvor foreningslivet ikke er afhængig af frivillige hjælpere så samme måde.


Her blev der til gengæld diskuteret jordbunds-prøver, placering af hus på grunden etc.....

... og der er ingen tvivl om at de herrer ved god besked (hvis de altså selv skal sige det) ...