lørdag, april 05, 2008

Åhhhh, at være campist ....

Jeg camperer ikke (længere), men når jeg ser det her:Ja, så vælter der ting frem oppe i hovedet om campingvogn, fjorden og dejlige timer på en campingplads.


Jeg er vokset op med en far der var livs-nyder og lidt spejder og han kunne lide at være afsted på spejder-manér.
Et af de første minder der dukker op i mit hovede er et spids-telt der bliver slået op lige ud til Åbenrå Fjord.
Mælkeflasker i en snor i en bæk, og sikkert også kolde bajere.

Lyden af mor og far der sidder udenfor teltet og hyggesnakker med deres venner, mens jeg ligger inde i teltet og falder i søvn, til "musikken" af deres stemmer.

Kyllinger der bliver stegt over bål - bliver tabt i sandet - og senere skyllet ude i vandet.
I det vand hvor vi også med net har fanget masser af rejer om eftermiddagen.
Så menuen kunne stå på fjord-rejer. Mmmmm.

Gå-ture lige rundt om pynten hvor der sejlede en færge til Barsøe og hvor der var en "beværtning" hvor vi unger kunne få en is, mens far og hans venner fik en kold øl og mor og de andre "damer" fik en kop kaffe.

Lige præcis det sted hvor jeg fik lært at svømme på den meste brutale måde. En af min fars venner smed mig i vandet, lige der hvor færgen lagde til, for nu mente han vist det var det rene pjat - det dér med at jeg ikke kunne svømme.
Og det skal jeg da lige love for at jeg fik lært.

Den dag idag kan jeg se stolperne med søgræsset der flagrede om hovedet på mig og mærke hvordan jeg kæmpede for at komme op til overfladen.

Hvor min far ganske vist stod klar til "at tage imod". Ak ja, der er mange måde at lære svømning på, men denne kan jeg sige er ikke særlige anbefalingsværdig.

Senere blev vore camping-ture lidt mere civiliserede, idet mine forældre anskaffede sig campingvogn. Der stod "fast" det samme sted hver sommer.
Jeg husker endnu da jeg gik i skole og fik skemaet for det nye skoleår.
Jeg er jo så gammel at jeg også har gået i skole om lørdagen, og det første jeg kiggede efter, var hvornår jeg fik fri om lørdagen. Jeg vidste nemlig godt at det var noget,min far især var meget interesseret i for "vi skulle jo på camping"!
At vi så aldrig tog længere væk end at han kunne køre hjem for at hente sin post og komme på sit eget toilet, ja det er jo ret sjovt at tænke på.

Ak, ja at se en campingvogn på en campingplads - det er for mig meget mere end det - det er simpelthen nostalgi så det batter!

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

For godt 28 år siden ville jeg have spruttet og raset ved tanken om en campingferie - næ, jeg skulle afsted til "turist-ghetto'er" med nystrøget tøj i kufferten og planlagt sightseeing - eller dasen på en indhegnet strand med de andre turister. Så komder en vestjyde forbi - og så fik piben en anden lyd. Først "back-packing" under primitive forhold i eksotiske lande - og med tonsvis af vidunderlige oplevelser som lå og ventede udenfor alfar-vej. Siden campingvogn i Frankrig sommer ind og ud - jeg vil ikke bytte for noget andet i verden, Fr. Koch. Tak for dine fine erindringsglimt - du har præcist fanget stemningen ved friluftslivet - også set med barnets øjne og det bekræftede mig endnu mere i at vi har givet vores børn en gave med den måneds campering hvert år :-)

Marianne sagde ...

Jeg har aldrig prøvet en campingvogn eller lignende. Men hver gang jeg ser en så stiger mine lyster til at prøve - prøve friheden.......

kokken sagde ...

et cetera: Jeg tror det er en god ballast at have med i rygsækken, det at kunne klare sig i naturen og det at det ikke betyder så meget med "hvordan ser jeg ud - sidder mit hår - osv." Men bare det at leve og være til!

Marianne: Det er nemlig det der med friheden der gør at det er så fantastisk.

Tak til jer begge for kommentarerne!

Unknown sagde ...

Har aldrig været på campingferie og kommer det heller aldrig, men man får da "en lille smule" lyst, ved din beskrivelse. Jens ønsker sig en campingvogn, som han kan bo i hele året. Mærkelig mand.

Anonym sagde ...

Et eller andet sted forstår jeg ham godt. Når man går en tur på en campingplads og ser hvor hyggeligt det er både sommer og vinter. Men tror du ikke vi skal holde os til sommerhuset ;-)

Anonym sagde ...

Jeg har de samme dejlige minder om campinglivet fra min barndom. Vi nåede dog aldrig at få en campingvogn - det var kun et stort telt. Men ååååh at tænke tilbage - du beskriver det så fint!

Anonym sagde ...

ja, og nu jeg tænker efter så var der en speciel duft inde i sådan et telt. Af teltdug og indelukkethed. Ja, det er gode minder at have i rygsækken. God dag til dig og dine!

Unknown sagde ...

Han vil have campingvognen til at stå her i haven. Sidste sommer lå han jo i telt, så måske er det fordi han føler at der skal noget større til ;o) Sommerhuset beholder vi.

Anonym sagde ...

Det lyder faktisk lige som en mand efter mit hovede eller noed! Ja måske ønsker han noget der er lidt større eller har det noget med alder og magelighed at gøre ;-) Kram...