mandag, oktober 08, 2007

Japanske klokker fyldt med minder ......

Smukke japanske klokker hører efteråret til.
Jeg har altid elsket de smukke orange og gule klokker både i friske og tørrede udgaver!

Mest af alt fordi de minder mig om en fantastisk tid da vores børn var små og vi tog til Fyn for at besøge min mands søster og svoger.

På det tidspunkt boede de helt fantastisk (det gør de stadig bare et andet sted) nemlig ud til vandet og skoven var deres baghave.

Og når vi som fattige studerende startede vores lille mascot med to unger der sad lidt tilfældigt på bagsædet(!) så ventede der dejlige timer i godt selskab. Og når vi skulle vende næsen hjem efter en herlig week-end, ja så var bilen fyldt op med frugter og grønsager fra deres helt fantastiske have ..... og ikke mindst de japanske klokker.
Og ind imellem havde vi også været på auktion, hvor der var røget lidt lertøj og nogle gamle håndhøvle og hvad der ellers kan falde af på en auktion.

Og alt det var der plads til i vores lille mascot - der rent faktisk var fyldt op inden vi tog afsted. Og sikkerheden ? Det taler vi ikke om - puh ha.

Men de japanske klokker de skulle med til Jylland og de er her stadig og de sætter tanker igang.........

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg elsker også de smukke klokker. Det er dejligt, at de giver dig så mange gode minder - en tur i tidsmaskinen ;-)

et cetera sagde ...

Dejlig lille fortælling - og klokkerne er virkelig smukke - synes ikke de "ses" så meget mere?

Ella sagde ...

Vi har dem også i begrænset mængde - aflægger fra svigermors have. I 70-erne i den orange/brune periode var de et must, netop i en stentøjskande.
Vi kalder dem japanske lygter :-)

Tak for turen ad mindevejen, fru Kock :-)

johanne sagde ...

Vi har dem også, kalder dem også for lygter. Jeg plukker nogle af lygterne af og lader dem ligge til jul. Der bruger jeg dem som pynt i bunden på juledekorationerne.
Også jeg har minder, for de er aflæggere fra "Gamle Carlos" have.

Lene sagde ...

Jeg synes slet ikke jeg kan genkalde mig dem.Men smukke er de, og det er så skønt at være omgivet af ting, planter og andet, der vækker minder om de mennesker, vi holder af.

Unknown sagde ...

Ihhhh, dem kan jeg huske fra dengang, hvor jeg var hippie. Nøjjj, hvor jeg elskede dem. Men som et cetera skriver, så ses de ikke så meget mere, hvorfor mon?

kokken sagde ...

Ja, det er rigtig at de matchede de brune nuancer helt perfekt - men de er nu også smukke til alt det hvide vi har nu til dags! Dejligt at I andre også kunne huske dem og lige om et par dage bliver de plukket ind for at blive tørret :-)

Lotte sagde ...

Tænk, du fik også vækket et gammelt minde hos mig.
Gad egentlig nok vide, hvorfor de japanske lygter (som vi kaldte dem) ikke længere er at finde i min barndoms have...må spørge min mor...

kokken sagde ...

Lotten velkommen her hos mig - tror faktisk også at de hedder lygter og ikke klokker når jeg tænker mig om! Men smukke er der stadigvæk!