lørdag, december 01, 2007

Der var engang .......

Sådan starter alle gode eventyr .....


....og jeg har en fantastisk historie som jeg har lyst til at dele med andre.

Et ungt par i min familie drev et landbrug med køer, et meget naturskønt sted i det sydligste jylland. Et sted hvor der i tidernes morgen havde været en kæmpe-sø.

Kloge hoveder mente så på et tidspunkt at der nu skulle en natur-opretning til og søen dermed skulle tilbage til sit oprindelige udseende.

Desværre for vores unge mennesker var det deres landbrugs-jord der var tale om. Der skulle eksproprieres og den unge driftige landmand valgte at tage en anden uddannelse.

Ked af det kan man roligt sige at den lille familie var i meget lang tid:
Deres skræk-scenarie var i tusindvis af besøgende igennem deres gårdsplads, fordi der skulle laves vandre-stier og parkeringspladser og ”jeg skal da komme efter dig” – og pludselig boede de lige midt i en turist-attraktion.

Men nu er den unge mand altså ikke tabt bag af en vogn!

En dag opdager han helt tilfældigt at en slør-ugle har bygget sin rede i en stald på gården. Fluks ringer han til en biolog ansat af amtet der kommer ud for at kigge.

Og så går det store maskineri i gang: Så mange mennesker forbi den stald kan i den grad forstyrre yngel af ugler på det sted.

Så for at gøre en lang historie meget, meget kort er der ændret på alle planer og den unge familie bor stadig et af de smukkeste steder i landsdelen, med en kæmpe-sø der kan ses næsten lige meget hvor man befinder sig i deres smukke hus.

Og turisterne? Ja, deres sti blev placeret udenom den unge families hjem.

Takket være en ugle – der har fået rigtig mange kuld unger siden da!

Se det var en rigtig historie – og det er ik’ engang løgn! Og sådan kan virkeligheden sommetider ende med at blive til et eventyr!
God week-end derude - også til den unge familie i Sønderjylland :-)

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Sikke en dejlig historie med happy end! Og som meget fugleinteresseret synes jeg, at det er fint, man gør så meget for at beskytte vores vilde fugle og deres ynglepladser. Sikke et heldigt ungt par i huset der ...

Nina sagde ...

Næææ, en skøn historie. Og sikken et omløb den unge mand har i sit gode hoved, for uden det, er det jo ikke godt at vide, hvordan den historie ville være endt! Og uglen, den må da være et skattet "medlem" af familien!

johanne sagde ...

Et dejligt eventyr fra den virkelige verden, og den slags findes heldigvis endnu.
Uglen har været den families beskytter. Jeg vil vædde på, at hvis/når de lytter til en Ugle, så ved de, at det lige præcis er deres Ugle.
Dejlig beretning - lige som jeg kan lide dem :-)

kokken sagde ...

Ja, er det ikke en fantastisk historie. Og vi hører den hver eneste gang vi er sammen allesammen - fordi vi synes det er så eventyrligt med den ugle!