tirsdag, august 25, 2009

Måske skulle jeg rationere læsningen lidt….

Jeg vil da i den grad komme til at savne hele dyrlægefamilien Bech som jeg nu har fulgt i flere generationer.

Det har været/er  som at se sit eget liv i fuglesperspektiv, og tit har jeg tænkt : Ja, det kan jeg da godt huske;o)

Hvis du ikke har læst noget af Ester Bock, ja så kan jeg kun anbefale det, hvis du kan lide slægtsromaner. Jeg synes det er så dejligt at man kender personerne og deres bedsteforældre – skørt ? Ja det er helt sikkert skørt.

image

Født 1936 i Sønderjylland.
Mag.art. i Litteraturhistorie
( Århus Universitet ), 1964.
Pædagogikum i dansk ( Aarhus Katedralskole )
Debuterede i 1971 med børnebogen Lea får en lillebror.Har siden skrevet flere børnebøger, romaner og tekster til sange og salmer. Anser selv serien om dyrlægefamilien Bech som hovedværket i forfatterskabet. " Jeg lavede serien, fordi det er vigtigt, at historie skrives af mennesker, der har levet i tiden. Når man skriver i romanform, kan man fortælle om den del af historien, som foregår inde i det enkelte menneskes sind og i samspil med de nærmeste. Og man kan vise, at samme begivenhed eller tidsforløb opleves forskelligt af forskellige mennesker."

Men når jeg er færdig, så venter den sidste af Elsebeth Egholm, for Dicte Svendsen hun er ikke så tosset;o) Ja, og sådan går tiden så godt!!

God dag til dig der kigger;o)

6 kommentarer:

johanne sagde ...

Tak :-) Jeg har kun læst "Jeg maler mit liv" af Ester Bock. De andre er straks bestilt, for jeg mangler i den grad læsestof, der kan opsluge mig.

Elsebeth Egholm er lånt ud...så der er jeg skrevet på ventelisten. Har læst den første hun skrev i sin tid, og havde glemt hende igen, indtil jeg så hende i TV i går.

Tak for inspirationen.

Lene sagde ...

Og jeg har "desværre" læst dem for mange år siden, så der er ikke en læseoplevelse til gode, jeg genkendte også meget af tidshistorierne :-)

kokken sagde ...

Johanne du kan godt glæde dig, og Elsebeth Egholm er altså heller ikke så tosset. Dejligt at vi kan være til inspiration for hinanden - og du havde helt ret med Bent Hallers den ottende bonde - puh ha den glemmer man ikke lige! God aften til jer på Ærø!

kokken sagde ...

Lene det er simpelthen så sjovt fordi man bliver mindet om ting som man havde lykkeligt glemt;o) Tak for din kommentar - og god aften til dig herfra!

May Anna sagde ...

Ester Bocks bøger læste jeg for mange år siden. Ihhhh, hvor var de gode. Fik dem gennem bogklubben og måtte vente en hel måned pr bog, det var hårdt.
Den ottende Bonde mangler jeg ca 25sider i, den er hårdkogt, men rigtig god. Inspiration til den fik jeg af Johanne

kokken sagde ...

Manna velkommen her! Ja de er rigtig gode og det er den ottende Bonde bestemt også. dejligt når man kan inspirere hinanden, det var også Johanne der fik mig igang med Bent Haller. god dag til dig herfra!