søndag, september 30, 2007

Øv-Bøv og Jubiiiii..............

Når man arbejder mellem 65 og 70 timer om ugen kan det være en lettelse at blive fritstillet efter 28 år på den samme arbejdsplads.

Hvor vil jeg nu hen med det?

Til dem der endnu ikke har fået en orientering, kan jeg så oplyse at min dejlige mand er blevet afskediget fra sit job som teknisk direktør med et års løn – og heldigvis uden at han behøver at vise sig på adressen mere! Bestyrelsen mente at han og den administrerende direktør trængte til at se lidt nye tapeter!

Ja, naturligvis er det et chok at få og ja, naturligvis er det hårdt at blive valgt fra og ja, naturligvis ville man gerne have haft en påskønnelse for alt det hjerte-blod der er blevet brugt lige præcis på det job! Og naturligvis tænker man på dem der skal blive tilbage – dem der havde sendt ham en kæmpe-buket, der stod her da vi kom hjem fra familie-week-end. Med et dejligt kort med dejlige ord man kan gemme nede i maven.

Når det så er sagt er det samtidig en gave at få!

Et ældre familie-medlem rejste sig op her i week-enden og gav min mand hånden og ønskede ham tillykke med den nye frihed.

Vore børn og svigerbørn er så lykkelige over det, at de har inviteret os ud at spise for at fejre begivenheden!

Alle er vi glade for at han slap fra det med livet i behold, og at vi ikke skal besøge ham på et plejehjem efter en blodprop.

Og os to gamle? Vi føler vi har fået en hel masse foræret – sikke en frihed!

Nu kan vi (hvis vi får lyst) bosætte os hvor i landet vi vil.

Hvordan finder vi frem til alle disse positive meldinger?

Min mand fylder 60 om en måned og han mener han har gjort hvad han kunne for at få rettet op på de ting, der menes at være årsagen til at denne store koncern mener det er nødvendigt at vise handlekraft! Forstår I hvor jeg vil hen!


Så alt i alt kan man sige både ”øv hvor er det surt” og ”jubiii”!

16 kommentarer:

Ella sagde ...

Jeg fristes også til at sige tillykke.

Ingen behøver at arbejde så meget - og når takken så er fem kolde tæer bagi, fortjener de ham ikke. Men jeg forstår godt de tanker han/I gør jer.

I vil opdage et helt nyt liv, og at han ikke kommer til at savne arbejdet et eneste øjeblik.

Unknown sagde ...

Åhhhh, hvilken lykke fr. koch. Det er bare en så stor glæde at læse. I vil få det pragtfuldt - det ved jeg. Nyd det, nyd det, nyd det. Stort knus til jer begge.

kokken sagde ...

Ella: Nej de fortjener ham nemlig ikke - håber det vil gå op for dem inden så længe - men da har han alt for travlt med at slappe af!

Sister: Ja, jeg ved vi vil få det pragtfuldt og jeg skulle gi et knus tilbage!

Lene sagde ...

Kan kun tilslutte mig Ella, de aner ikke hvad de giver slip på, men din mand, tror jeg, har evnen til at finde værdien i livet her og nu og finde sin identitet et andet sted end på arbejde.
Held og lykke med jeres nye liv, stort knus herfra :-)

kokken sagde ...

Tusind tak Lene og du har helt ret (som du plejer) ;-)

Anonym sagde ...

Tillykke med den nyvundne frihed. Godt I kan se mulighederne i afskedigelsen. Min mand fylder 60 i januar, vi er helt euforiske ved udsigten til efterlønnen, der venter.

Anonym sagde ...

Jeg siger også tillykke til jer og tilslutter mig helt alle de forrige, dejlige kommentarer!

johanne sagde ...

Hjertelig til lykke med friheden. Jeg ved også, I vil få et nyt og dejligt liv. Nu skal der nydes - mens nydes kan.
Vi har selv prøvet noget tilsvarende her i huset. Først kom bitterheden....men den varede ikke mange timer, så kom friheden og lykkefølelsen.
Knus til Jer begge to.

Nina sagde ...

Naaaj, det er lige min vinkel på en ved første øjekast træls situation. Godt at I kan se det positive i det. For det første, som så mange allerede har skrevet, så er et sådant sted ikke værd at spilde flere kræfter på, og nu får I så så mange nye muligheder. Ja, jeg vil altså også sige til lykke til jer!

kokken sagde ...

Kaja, Madame,Johanne og Nina: Hvor er jeg glad for at I alle synes der er grund til at sige tillykke!Nu skal vi så have en hverdag til at fungere og det bliver rigtig godt!

Tenna sagde ...

Det var sikkert et chok at få beskeden, men når først det bliver hverdag kan han sikkert ikke forstå han har haft tid til at gå på arbejde ;-) Held og lykke med det nye liv!

kokken sagde ...

Tak Emmaline for gode ønsker!

et cetera sagde ...

Smukt og rigtigt og klogt, at I ser det som en gave. I har mange gode år liggende foran Jer - som nu kan nydes i fulde drag - jeg ser dette som dagens solstrålehistorie - og så må visse andre jo bare sejle deres egen sø - hvad de nok også gør!

Anonym sagde ...

ja - :-) det er netop mennesker som JER, der kan tage en sådan besked, på den måde du beskriver I gør. Få vendt det til noget positivt – ikke mindst som den ældre familimedlem sagde:”Tillykke med friheden” (klog ældre herre - respekt!!) Jeg ved, at I sammen vil bruge det godt. Tænker meget på dig/Jer – knuzz fra Lise

kokken sagde ...

et cetera: Ja lad dem sejle det de vil!

kokken sagde ...

Lise: Tak for tankerne og de dejlige kommentarer - vi klarer os gør vi - god dag til familien i morgen :-)